Scholen

Janneke van Haver-Plas, op 11-07-2012
“Ik heb het bezoek van de twee schoolklassen mogen meemaken; wat een leuke ervaring! Groot succes waren de labtafels, waar de kinderen zelf archeologisch onderzoek deden. En natuurlijk de scherventafel van de AWN. Complimenten voor de vrijwilligers die de kinderen hier met zoveel enthousiasme ontvangen en begeleiden.”

Schoolgroepen:

Het Archeologiehuis Zuid-Holland is meer dan een museum, het is tevens een educatieve locatie waar kinderen uit alle lagen van het onderwijs, van basisschool tot Gymnasium, kennis kunnen maken met de geschiedenis en archeologie van Zuid-Holland. U bent dan ook van harte welkom om met uw klas een bezoek aan het Archeologiehuis Zuid-Holland te brengen.

Een bezoek aan het museum duurt ca. 1,5 uur en kan op verschillende manieren worden ingevuld.Zo kunt u zelf met uw leerlingen een speciale speurtocht volgen langs de vondsten. Voor de groepen 5 en 6 van het basisonderwijs uit Zuid-Holland is het project ‘Goed Gevonden!’. Dit is een uitgebreid programma van drie lessen; een oriënterende les in de klas, een begeleid bezoek aan het Archeologiehuis Zuid-Holland en een afsluitende verwerkingsles op school.

U kunt vooraf per mail, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. uw bezoek reserveren, of telefonisch, via 0172-447752. Uiteraard kunt u tevens uw specifieke wensen voor uw bezoek kenbaar maken bij reservering.

per leerling € 3,-
per begeleider  € 5,-

Een los bezoek aan het Archeologiehuis met uw klas onder begeleiding van een Archeonmedewerker is mogelijk voor de genoemde entreegelden en € 79,00 extra.

OpeningMuseum RB 09531

 

Archeologiehuis Zuid-Holland
Archeonlaan 1a • 2408 ZB Alphen aan den Rijn • tel: 0172 - 44 77 44